Zupa pomidorowa z cukinią

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zachwyceni smakami lata sięgamy po to, co nam ofiarują płody ziemi. Chociaż przez tak krótki czas możemy cieszyć się tym, co świeże, naturalne. Wyśmienitym dodatkiem okazał się przecier z sycylijskich pomidorków koktajlowych. Niesamowicie aromatyczny.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 marchew
    1 pietruszka
    1 kawałek selera korzeniowego
    100 g cukinii
    1 łyżka oliwy z oliwek
    3 ząbki czosnku
    660 g passaty z sycylijskich pomidorków koktajlowych
    1 litr bulionu cielęcego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa pomidorowa z cukinią 1. Warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach, szklimy na oleju, pod koniec dodając rozgniecione ząbki czosnku. Smażymy aż puszczą aromat, dodajemy passatę, dusimy na wolnym ogniu przez kwadrans.
    Następnie dodajemy bulion, zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować