Zupa pomidorowa z ciecierzycą, oliwkami i grillowanym bakłażanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę obierz, pokrój i usmaż na złoty kolor. Kiełbasę pokrój w cienkie plasterki i podsmaż na oleju. marchewkę, pietruszkę obierz, pokrój i przełóż do garnka. Zalej bulionem. Gotuj około 15 minut. Następnie dodaj cebulę, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, ciecierzycę, kiełbasę , oliwki i passate. Gotuj jeszcze około 10 minut, aż wszystko będzie miękkie. Jeśli zupa będzie za gęsta dodaj trochę wody Pod koniec gotowania przypraw solą i pieprzem. Bakłażan obierz, pokrój na cienkie plastry, natrzyj solą, ziołami prowansalskimi i ugriluj na grillu elektrycznym lub na patelnie grillowej. Po ugrilowaniu pokrój plastry bakłażana w małe kawałki i dorzuć do zupy. Możesz dodatkowo dorzucić drobny makaron.
Komentarze