Zupa Pomidorowa z ciecierzycą, oliwkami i grillowanym bakłażanem

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Taka wersja zupy pomidorowej bardzo zaskakuje smakiem.

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka=250 ml
    Składniki
    500 ml szklanki passaty pomidorowej
    0,8 litra bulionu warzywnego
    1 cebula biała
    3 ząbki czosnku
    1 marchewka
    1 korzeń pietruszki
    2-3 kiełbasy śląskie
    1,5 szklanki ugotowanej ciecierzycy
    Kilka łyżek cienko pokrojonych czarnych oliwek
    1 mały bakłażan
    Sól,pieprz
    Zioła prowansalskie
    Olej
    Ponadto: przegotowana woda –w razie gdyby zupa była za gęsta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pomidorowa z ciecierzycą, oliwkami i grillowanym bakłażanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obierz, pokrój i usmaż na złoty kolor. Kiełbasę pokrój w cienkie plasterki i podsmaż na oleju. marchewkę, pietruszkę obierz, pokrój i przełóż do garnka. Zalej bulionem. Gotuj około 15 minut. Następnie dodaj cebulę, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, ciecierzycę, kiełbasę , oliwki i passate. Gotuj jeszcze około 10 minut, aż wszystko będzie miękkie. Jeśli zupa będzie za gęsta dodaj trochę wody Pod koniec gotowania przypraw solą i pieprzem. Bakłażan obierz, pokrój na cienkie plastry, natrzyj solą, ziołami prowansalskimi i ugriluj na grillu elektrycznym lub na patelnie grillowej. Po ugrilowaniu pokrój plastry bakłażana w małe kawałki i dorzuć do zupy. Możesz dodatkowo dorzucić drobny makaron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciecierzyca Oliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować