Zupa pomidorowa z chorizo

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zupa pomidorowa na rosole wołowo-kaczym z dodatkiem dietetycznej kiełbasy chorizo Wam proponujemy. Z orkiszowym makaronem, wow!

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 litr rosołu drobiowo-wołowego
    włoszczyzna
    150 g chorizo
    2 szalotki
    750 ml passaty pomidorowej
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    1 łyżka ziół prowansalskich
    śmietana 18%
    1/4 łyżeczki ostrej papryki
    natka pietruszki
    1 szklanka wody
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pomidorowa Rosół

Zupa pomidorowa z chorizo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa pomidorowa z chorizo 1. Wykorzystując rosół z niedzielnego, ugotowałem na nim włoszczyznę ( jeśli rosołu jest zbyt mało dolewamy troszkę wody ). Kiełbasę chorizo wraz z pokrojonymi szalotkami podsmażyłem na odrobinie oliwy z oliwek. Ugotowałem makaron. Do rosołu dodałem pokrojoną marchewkę, seler, por. Wlałem pulpę pomidorową. Gotowałem kilka minut. Doprawiłem solą, pieprzem, koncentratem pomidorowym, ostrą papryką w proszku, ziołami prowansalskimi. Wszystkie przyprawy dodajemy wg upodobań. Podałem z makaronem orkiszowym bio ze śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chorizo

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować