Zupa pomidorowa na smaku cielęcym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pomidorowa to jedna z ulubionych zup w moim domu. Ta wersja powstała na smaku, który został mi po upieczeniu cielęciny. Wyszła bardzo smaczna i aromatyczna.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 ml passaty pomidorowej
    4 łyżki smaku od pieczenia cielęciny
    łyżka brandy
    domowa przyprawa warzywna
    5 łyżek śmietanki

Zupa pomidorowa na smaku cielęcym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy smak spod pieczenia mięsa, dolewamy passatę i 500 ml wody oraz brandy. Doprowadzamy do zagotowania. Doprawiamy do smaku przyprawą warzywną. Na koniec wlewamy śmietankę. Doprowadzamy do ponownego zagotowania.
    Zupę podałam czystą, ale możecie ją podać z groszkiem ptysiowym, makaronem lub ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy