Zupa pomidorowa na rosole

0 (0 ocen)

Gdy zostaje mi rosół po niedzielnym obiedzie na jego bazie często przygotowuję inne zupy. Dziś pomysł na szybką i prostą pomidorówkę...

Składniki:

  • 1 litr rosołu
    3 marchewki z rosołu
    1 pietruszka i kawałek selera z rosołu
    500 ml domowego przecieru pomidorowego albo soku pomidorowego
    sól i pieprz do smaku
    cukier

    250 g ugotowanego makaronu lub ryżu

Zupa pomidorowa na rosole - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa pokroić w talarki, Rosół doprowadzić do wrzenia, wlać przecier pomidorowy, warzywa, wsypać 1 łyżeczkę cukru, sól i pieprz do smaku. Całość zagotować.
    Do talerza włożyć porcję makaronu, zalać gorącą zupą i podawać.

Komentarze

Podobne przepisy