Zupa pomidorowa na rosole

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Rosół jest najlepszy pierwszego dnia, drugiego zawsze robię jakąś ulubioną zupę, ty razem była pomidorowa na swojskich pomidorach ze słoika, z lanymi kluseczkami i bez śmietany.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 litra rosołu z dnia poprzedniego
    słoik 500 ml własnego przecieru z pomidorów malinowych
    kluski lane z 2 jajek i 3 łyżek mąki
    sól, pieprz, cukier do smaku

Zupa pomidorowa na rosole - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rosół rozgrzewamy, dodajemy swojski przecier, doprawiamy do smaku, odstawiamy.
    Gotujemy lane kluski w osolonej wodzie ok 5 minut, przelewamy na sicie zimną wodą, rozkłady na talerzach, polewamy gorącą zupą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy