Zupa pomidorowa na pieczonym kurczaku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ostatnio zostało nam trochę mięsa i kości z pieczonego kurczaka. Do tego sporo sosu z pieczeni. Większość wyrzuca takie pyszności. My reanimujemy tworząc kolejne, bardzo smaczne danie. Jeśli nie macie teraz pomysłu, co zrobić z resztek, to zamroźcie.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kości i mięso z kurczaka pieczonego
    3 cebule
    2 ząbki czosnku
    2 marchewki
    3 łyżki kaszy pęczak
    2 łyżki bulionu warzywnego
    330 ml soku pomidorowego
    cukier
    sól, pieprz

Zupa pomidorowa na pieczonym kurczaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa pomidorowa na pieczonym kurczaku 1. Mięso oddzielamy od kości.
    Na sosie z kurczaka dusimy pokrojoną w piórka cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i kości z kurczaka.
    Całość zalewamy wrzątkiem ( około 1 litra ), dodajemy startą na dużych oczkach marchew, domową kostkę warzywną, gotujemy przez 5 min. Następnie dodajemy mięso, kaszę i sok pomidorowy.
    Całość gotujemy do miękkości kaszy. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem.
    Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

Podobne przepisy