Zupa pomidorowa na kości wędzonej z jarzynami

4.48 (163 ocen)

  • 40 min

Pomidorowa która najlepiej smakuje moim najbliższym zwłaszcza małej córci.

  • 40 min

Składniki:

  • ok. 1,5 l. wody
    kawałek wędzonej kości
    4 średnie marchewki
    1 pietruszka
    kawałek selera
    kawałek pora
    0,5 średniej cebulki
    3 listki laurowe
    4 ziela angielskie
    2 kostki jarzynowa i wołowa
    pieprz, papryka słodka, suszony koperek
    2 łyżki ketchupu
    3 czubate łyżki koncentratu pomidorowego
    2 łyżki mleka
    śmietana 30%

    makaron

Wystaw ocenę:

4.48 (163 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pomidorowa na kości wędzonej z jarzynami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1augy5i 1. Gotujemy wodę z kością, kostkami. Cebulkę podpalamy. Jarzyny kroimy w dowolny sposób. Dodajemy do gotującej się wody.
  • image-21xjv6d 2. Przyprawiamy według uznania. Po ok 20 min gotowania dodajemy ketchup i koncentrat. Za kilka minut dodajemy mleko i śmietanę. Gotujemy jeszcze ok. 5 min. Podajemy z makaronem lub ryżem.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować