Zupa pomidorowa-krem

4.5 (199 ocen)

  • 60 min

zupa-krem

  • 60 min

Składniki:

  • 5 skrzydełek z kurczaka
    2,5 l wody
    4 średnie marchewki
    1 pietruszka
    1/2 selera
    1 mały por
    250 ml gęstej śmietany
    1 puszka pomidorów
    1 łyżka przecieru pomidorowego
    1 łyżka majeranku
    1 liść laurowy
    1 łyżeczka bazylii
    3 ziarenka ziela angielskiego
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pomidorowa-krem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka opłukać i włożyć do garnka.
    Zalać wodą, dodać obrane warzywa, liść laurowy,ziele angielskie, posolić i gotować do miękkości
    warzyw.
    Skrzydełka i liść laurowy usunąć z wywaru.
    Dodać puszkę pomidorów,przecier pomidorowy i gotować około 10 minut
    Zupę zmiksować blenderem, dodać majeranek, bazylię, doprawić solą, pieprzem i zagotować.
    Podawać z kleksem śmietany.

    Jeżeli zupa jest zbyt rzadka można dodać 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej rozrobioną w odrobinie wody.
    Wlać do zupy i zagotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować