Zupa pomidorowa a’la mexicana

0 (0 ocen)

  • 40 min

Troszkę inna pomidorówka, prosta i pożywna.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 szyje indycze
    2 marchewki
    1 mały seler
    1 mała puszka kukurydzy
    1 puszka fasoli czerwonej
    190 g koncentratu pomidorowego
    ulubiony makaron
    chilli w proszku
    sól, pieprz

Zupa pomidorowa a’la mexicana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa pomidorowa a’la mexicana 1. Szyje indycze zalewamy zimną wodą(1,4 l), dodajemy ½ łyżeczki soli, gotujemy 20 min od momentu zawrzenia. Następnie mięso wyjmujemy, do wywaru dodajemy pokrojoną na półplasterki marchew, seler w kostkę, gotujemy do ich miękkości.
    Do zupy dodajemy koncentrat, odsączoną z zalewy fasolę i kukurydzę. Gotujemy 10 min, do smaku doprawiamy chilli, solą oraz pieprzem. Podajemy z ulubionym makaronem, u nas spaghetti chitarrone.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy