Zupa pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żeberka podgotować zebrać szumowiny(gotujemy na bardzo małym ogniu)włoszczyznę obieramy 3 marchewki, 2 pietruszki 1/2 małego pora wrzycamy do wywaru z mięsa.Por, seler liścir wiążemy i wrzycamy do zupy.Dodajemy 3 ząbki czosnku,opakoną cebulę i liście laurowe.Gotujemy na małym ogniu.
2.Pomidory z puszki przecieramy i gdy warzywa są miękkie dodajemy do zupy. Koncentrat 2 łyżki mąki i 1/2 szkl. Wody rozrabiamy i dodajemy do zupy.Doprawiamy do smaku.Por, seler naciowy związane wyjmujemy z zupy
3.Makaron gotujemy wg przepisu.Nalewamy zupę na środek dajemy łyżkę śmietany i delikatnie posypujemy bazylią.Smacznego
Komentarze