Zupa pomidorowa

  • wyświetlono: 500 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pomidorowa z ryżem na kościach drobiowych- w kuchni nic nie może się marnować:-)

32
  • 40min

Składniki

kości drobiowe
2 marchewki
1 pietruszka korzeń
1,5 szklanki ryżu
2 liście laurowe
kilka ziarenek ziela angielskiego
2 kostki rosołowe
2 łyżeczki Vegety lub przyprawy uniwersalnej
mały słoiczek koncentratu pomidorowego

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa pomidorowa

  • 1. 1. Do garnka wlewamy wodę tak żeby przykrywały kości. Gotujemy na małym ogniu i zbieramy powstający szum. Następnie dodajemy przyprawy i warzywa. Gotujemy do miękkości warzyw i kości. Gdy kości będą już miękkie to obieramy z nich resztkę mięsa i wrzucamy do zupy. Na końcu dodajemy koncentrat pomidorowy i chwilkę gotujemy. W osobnym garnku gotujemy ryż.

Porady

Taka prostą pomidorową można podawać również z makaronem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiadmama_mnie_nauczylazupa pomidorowa

Komentarze

Podobne przepisy

image-0p5jgp0

Dodane przez: natalia2004

zupa pomidorowa z ryżem (tradycyjna)

Najlepsza zupa pomidorowa wg przepisu...

Pomidorowa

Dodane przez: Gregorhspeed

Zupa pomidorowa

Kolejna zupa z tych tradycyjnych,...

Zupa Pomidorowa

Dodane przez: evita0007

Zupa Pomidorowa

Pomidorowa czyli 'Ulubiona' zupa...

image-1xa8i0r

Dodane przez: Kasia_S

Zupa pomidorowa

ulubiona zupa mojej córki

Zupa krem pomidorowo marchewkowa

Dodane przez: AnetaJ

Zupa krem pomidorowo marchewkowa

Zupa jest bardzo pyszna, ma gęstą,...

image-250u7oo

Dodane przez: kretka

Zupa pomidorowa

Ogólnie jestem zupowym łakomczuchem....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE