Mogę jedynie powiedzieć, że nie spodziewałem się takiego efektu końcowego. Zupa z talarza znikła w mgnieniu oka. Była fantastyczna....hmmm ide zrobić jeszcze jedną bo mi posmakowała :)
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
ZUPA:
- sok pomarańczowy: 1 litr
- pomarańcz: 0.5 sztuki
- kasza manna: 6 łyżek
- cukier: 4 łyżki
- śmietana: 3 łyżki
- oliwa z oliwek: 2 łyżki
Zupa pomarańczowa ze smażonymi pomarańczami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sok gotujemy, następnie do gotującego się dodajemy kasze manną i mieszamy, by nie powstały nam grudki.
Pomarańcze kroimy w cieńkie plastry i smażymy na oliwie z oliwek.
Do zupy dodajemy cukier i dalej gotujemy. Wlewamy rozpuszczoną śmietanę z odrobiną płynu.
Mieszamy i doprawiamy szafranem.
Gdy mamy juz zupę na talerzu dajemy smażone pomarańcze.
Komentarze