Zupa pomarańczowa ze smażonymi pomarańczami

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Mogę jedynie powiedzieć, że nie spodziewałem się takiego efektu końcowego. Zupa z talarza znikła w mgnieniu oka. Była fantastyczna....hmmm ide zrobić jeszcze jedną bo mi posmakowała :)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ZUPA:
    - sok pomarańczowy: 1 litr
    - pomarańcz: 0.5 sztuki
    - kasza manna: 6 łyżek
    - cukier: 4 łyżki
    - śmietana: 3 łyżki
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki

Zupa pomarańczowa ze smażonymi pomarańczami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa pomarańczowa 1. Sok gotujemy, następnie do gotującego się dodajemy kasze manną i mieszamy, by nie powstały nam grudki.
    Pomarańcze kroimy w cieńkie plastry i smażymy na oliwie z oliwek.
    Do zupy dodajemy cukier i dalej gotujemy. Wlewamy rozpuszczoną śmietanę z odrobiną płynu.
    Mieszamy i doprawiamy szafranem.
    Gdy mamy juz zupę na talerzu dajemy smażone pomarańcze.

    Jest to bardzo proste, a efekt naprawdę powala :)

Komentarze

Podobne przepisy