Zupa z pulpecikami

4.5 (183 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Lekka zupka pełna warzyw.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • - chudy bulion: 1.5 litra
    - chude mięso mielone: 250 gramów
    - papryka marynowana: 1 sztuka
    - marchew: 3 sztuki
    - ziemniaki: 5 sztuk
    - puszka fioletowej fasoli: 0.5 sztuki
    - ewentualnie kilka plasterków chorizo
    - torebka sosu pieczeniowego jasnego: 1 sztuka
    - czosnek: 1 ząbek
    - majeranek: 1 łyżka
    - słodka papryka w proszku: 2 łyżeczki
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - tymianek: 0.5 łyżeczki
    - curry: 1 szczypta
    - kminek: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować bulion. Wrzucić pokrojoną w półplasterki marchew i ziemniaki pokrojone w kostkę. Ugotować do miękkości. Posiekaną cebulę zeszklić na oleju razem z kminkiem i 1 łyżeczką papryki. Dodać do zupy. Mięso doprawić solą i pieprzem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i majeranek. Uformować malutkie pulpeciki. Pod koniec gotowania wrzucić do zupy pulpety, fasolę, pokrojoną w paski paprykę, chorizo i resztę przypraw. Kiedy pulpeciki się ugotują, wsypać powoli sos pieczeniowy. Zagotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować