Zupa po kurpiowsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.MIĘSO UMYĆ,WARZYWA(OPRÓCZ MARCHEWKI)OBIERAMY I WSZYSTKO ZALEWAMY 1 LITREM WODY.DODAJEMY 2 ŁYŻECZKI SOLI I GOTUJEMY.PO 40 MIN.DODAJEMY POSZATKOWANĄ KAPUSTĘ.W MIĘDZY -CZASIE PRZESMAŻAMY NA 1 ŁYŻCE MASŁA STARTĄ NA TARCE MARCHEW(TYLKO JĄ UMYĆ) I POSIEKANĄ CEBULKĘ.KIEDY KAPUSTA BĘDZIE MIĘKKA ,Z ZUPY WYJMUJEMY MIĘSO I WARZYWA,A DODAJEMY MARCHEW Z CEBULĄ I KONCENTRAT POMIDOROWY.z RESZTY MASŁA I MAKI ROBIMY ZASMAŻKĘ I ROZPROWADZAMY JA ODROBINĄ WYWARU Z ZUPY.ZAGOTOWUJEMY.NA KONIEC ZUPĘ DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM.
Komentarze