ZUPA PO KURPIOWSKU

0 (0 ocen)

  • 15 min

CZĘSTO ROBIĘ COŚ Z NICZEGO I WŁAŚNIE TEN PRZEPIS JEST TAKI.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 ĆWIARTKA KURCZAKA
    1 OP.WŁOSZCZYZNY
    1 MAŁA GŁÓWKA KAPUSTY
    1 CEBULA
    4 ŁYŻKI KONCENTRATU POMIDOROWEGO
    2 ŁYŻKI MASŁA
    1 ŁYŻKA MĄKI
    SÓL
    PIEPRZ

Zupa po kurpiowsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • danuta rozmys 1. MIĘSO UMYĆ,WARZYWA(OPRÓCZ MARCHEWKI)OBIERAMY I WSZYSTKO ZALEWAMY 1 LITREM WODY.DODAJEMY 2 ŁYŻECZKI SOLI I GOTUJEMY.PO 40 MIN.DODAJEMY POSZATKOWANĄ KAPUSTĘ.W MIĘDZY -CZASIE PRZESMAŻAMY NA 1 ŁYŻCE MASŁA STARTĄ NA TARCE MARCHEW(TYLKO JĄ UMYĆ) I POSIEKANĄ CEBULKĘ.KIEDY KAPUSTA BĘDZIE MIĘKKA ,Z ZUPY WYJMUJEMY MIĘSO I WARZYWA,A DODAJEMY MARCHEW Z CEBULĄ I KONCENTRAT POMIDOROWY.z RESZTY MASŁA I MAKI ROBIMY ZASMAŻKĘ I ROZPROWADZAMY JA ODROBINĄ WYWARU Z ZUPY.ZAGOTOWUJEMY.NA KONIEC ZUPĘ DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy