Zupa po chińsku

0 (0 ocen)

  • 60 min

Mój niedzielny obiad to zupka po chińsku.

  • 60 min

Składniki:

  • 75 dkg mrożonej mieszanki chińskiej
    4 średnie ziemniaki
    1 szklanka zielonego groszku mrożonego
    2 kostki bulionu wołowego
    110 g serek topiony warzywny
    2 łyżki sosu sojowego
    natka pietruszki
    sól.pieprz

Zupa po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę, zalać dwoma litrami wody , gotować 10 min. Następnie dodać mieszankę chińską, groszek, kostki rosołowe, sól, pieprz. Gdy warzywa będą miękkie dodać ser topiony, gotować na małym ogniu do czasu aż serek rozpuści się. Zupę doprawić solą ,pieprzem i sosem sojowym. Na talerzach posypać natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy