Zupa pizza

4.4 (5 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaki słynnego włoskiego placka w postaci zupy.

  • 1 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 litry bulionu drobiowego
    300 g chudego mięsa wieprzowego- szynki lub schabu
    2 czerwone papryki
    500 g pieczarek
    2 cebule
    3 ząbki czosnku
    1 puszka pomidorów bez skórki
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    garść zielonych oliwek
    przyprawy: sól, pieprz, ostra mielona papryka, bazylia, oregano
    mąka do obtoczenia mięsa
Wystaw ocenę:

4.4 (5 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pizza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w cienkie paski, przyprawić solą, pieprzem i mieloną papryką. Oprószyć mąką, obsmażyć i wrzucić co gorącego bulionu. Gotować na małym ogniu ok.40 minut.
  • 2. Cebulę pokroić w piórka, papryki i pieczarki w paski, wszystko przesmażyć razem z wyciśniętymi ząbkami czosnku i dodać do zupy.
    Dodać także pomidory z puszki i koncentrat. Gotować wszytko jeszcze 15-20 minut.
    Na końcu zupę przyprawić solą, pieprzem, bazylią i oregano i dodać pokrojone oliwki.
    Zupę podawać posypaną mozzarellą lub zabieloną śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Sylwester Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować