Zupa pieczarkowa z zielonym groszkiem

0 (0 ocen)

Szybka i smaczna zupa

Składniki:

  • 1 3/4 szklanki bulionu wołowego
    1 3/4 szklanki bulionu z kurczaka
    1 marchewka pokrojona w plasterki
    1/4 szklanki zielonego groszku
    kawałek selera
    1 cebula, posiekana
    200 g pieczarek, pokrojonych w plasterki
    szczypta rozmarynu
    pieprz i sól
    szczypiorek 1/2 pęczka

Zupa pieczarkowa z zielonym groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka przelej oba buliony. Dodaj pieprz,rozmaryn,pieczarki,marchewkę,seler,cebulę i groszek.
    Doprowadź do wrzenia,zmniejsz ogień i gotuj przez ok. 15-20 minut. Na koniec dodaj posiekany szczypiorek i gotuj przez następne 5 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy