Zupa pieczarkowa z ryżem i papryką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną zupę pieczarkową. Przygotowana z ryżem z dodatkiem przesmażonej papryki oraz mleka i śmietanki. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 l wody
    4 marchewki
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    1 czerwona papryka
    40 dag pieczarek
    1 woreczek ryżu
    1 łyżka z czubkiem masła
    1 szklanka mleka
    1/2 szklanki śmietanki 30%
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pieczarkowa z ryżem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. W międzyczasie obieramy i kroimy marchew w talarki i wkładamy do garnka.
    Obieramy cebulę i czosnek kroimy w kosteczkę, paprykę myjemy i usuwamy pestki. Paprykę kroimy w kostkę i razem z cebulą oraz czosnkiem przesmażamy na maśle i dokładamy do garnka.
    Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w paseczki, skrapiamy sokiem z cytryny, wkładamy razem z ryżem do zupy. Gotujemy około 15 minut. Na samym końcu dolewamy mleko, śmietankę i solimy. Podajemy zaraz po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować