Pyszna zupka, którą można przygotować o każdej porze roku.
40 min
Składniki:
Bulion drobiowy
pół kg pieczarek
dwa duże ziemniaki
pół podwójnego fileta z kurczaka
1 jajko
sól, pieprz, vegeta, magi
trochę bułki tartej
łyżka mąki
śmietana
1 cebula
Zupa pieczarkowa z pulpecikami drobiowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki. Cebulę siekamy w kostkę, podsmażamy razem z pieczarkami. Podsmażone pieczarki z cebulą dodajemy do bulionu. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Również dodajemy do bulionu. Gotujemy do miękkości ziemniaków.
Pulpeciki:
filet z kurczaka mielimy, przyprawiamy, dodajemy jajko i bułkę tartą. Formujemy małe pulpety i wrzucamy do bulionu.
Przyprawiamy.
Mąkę mieszamy z odrobiną wody, dodajemy śmietanę i wlewamy do zupy.
Komentarze