Zupa pieczarkowa z pulpecikami drobiowymi

4.5 (194 ocen)

  • 40 min

Pyszna zupka, którą można przygotować o każdej porze roku.

  • 40 min

Składniki:

  • Bulion drobiowy
    pół kg pieczarek
    dwa duże ziemniaki
    pół podwójnego fileta z kurczaka
    1 jajko
    sól, pieprz, vegeta, magi
    trochę bułki tartej
    łyżka mąki
    śmietana
    1 cebula
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pieczarkowa z pulpecikami drobiowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki. Cebulę siekamy w kostkę, podsmażamy razem z pieczarkami. Podsmażone pieczarki z cebulą dodajemy do bulionu. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Również dodajemy do bulionu. Gotujemy do miękkości ziemniaków.
    Pulpeciki:
    filet z kurczaka mielimy, przyprawiamy, dodajemy jajko i bułkę tartą. Formujemy małe pulpety i wrzucamy do bulionu.
    Przyprawiamy.
    Mąkę mieszamy z odrobiną wody, dodajemy śmietanę i wlewamy do zupy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować