Zupa pieczarkowa z pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę gotujemy w osolonym wrzątku, aż będzie miękka.
2.Mięso z indyka, lubczyk, kolendrę i chili mielimy w maszynce do mięsa. Dodajemy ugotowaną kaszę. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie wyrabiamy. Kształtujemy kuleczki wielkości orzecha.
3.Pokrojone w plasterki pieczarki i cebulę dusimy na maśle. Wstępnie solimy. Następnie zalewamy 1,5 l wody. Wrzucamy liść i ziele angielskie. Gotujemy około 15 minut. Zaprawiamy śmietaną. Doprowadzamy do zagotowania.
4.Do zupy ostrożnie wkładamy pulpeciki i gotujemy jeszcze przez 5 minut. Zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
5.Zupę można dodatkowo posypać świeżymi ziołami na talerzu.
Komentarze