Zupa pieczarkowa z mięsnymi pulpecikami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zupa pieczarkowa z pulpecikami

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg. mięsa mielonego wieprzowego
    0,5 kg .mięsa mielonego drobiowego
    3 litry wody
    1 kg pieczarek
    1 marchewka
    1 cebula
    1 zabek czosnku
    0,5 sera Liliput
    1 łyżka masła
    dowolny ser śmietankowy w plastrach
    2 listki laurowe
    4 ziela angielskiego
    2 łyżki kaszy manny
    4 łyżki bułki tartej
    1 szklanka mąki do obtaczania pulpecików
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Pulpety

Zupa pieczarkowa z mięsnymi pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa pieczarkowa z pulpecikami 1. Bulion;
    wodę zagotować dodać poszatkowane warzywa ;marchewkę pieczarki i podsmażone na masełku cebulę i czosnek ,liść laurowy i ziele angielskie.Warzywa gotować do miękkości.Gdy będą miękkie dodać serek śmietankowy.Najlepiej w małej miseczce wlać odrobinę bulionu i wymieszać z serkiem potem przez sitko wlać do zupy.
    Mięso;
    Mięso wyłożyć do miski zetrzeć połowę sera dodać kaszę mannę ,bułkę tartą doprawić solą i pieprzem dobrze wyrobić .Z mięsa uformować pulpeciki i obtaczać je w mące.Pulpeciki magą być większe lub mniejsze ja na zwyczajny obiad robię większe,a na imprezy robię maleńkie pulpeciki. Pulpety dodać do zupy zagotować doprawić solą i pieprzem. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować