Zupa pieczarkowa z mięsnymi pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bulion;
wodę zagotować dodać poszatkowane warzywa ;marchewkę pieczarki i podsmażone na masełku cebulę i czosnek ,liść laurowy i ziele angielskie.Warzywa gotować do miękkości.Gdy będą miękkie dodać serek śmietankowy.Najlepiej w małej miseczce wlać odrobinę bulionu i wymieszać z serkiem potem przez sitko wlać do zupy.
Mięso;
Mięso wyłożyć do miski zetrzeć połowę sera dodać kaszę mannę ,bułkę tartą doprawić solą i pieprzem dobrze wyrobić .Z mięsa uformować pulpeciki i obtaczać je w mące.Pulpeciki magą być większe lub mniejsze ja na zwyczajny obiad robię większe,a na imprezy robię maleńkie pulpeciki. Pulpety dodać do zupy zagotować doprawić solą i pieprzem. Smacznego.
Komentarze