Zupa pieczarkowa z kukurydzą

4.5 (155 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Mimo kilku prostych składników ta zupa zaskakuje swoim smakiem. Za każdą kolejną łyżką kryje się miła niespodzianka dla podniebienia.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g pieczarek
    2 szalotki
    3 ziemniaki
    ziarna z jednej dużej kukurydzy lub 170 g kukurydzy z puszki
    łyżka masła
    200 g słodkiej śmietanki 42%
    sól lub domowa przyprawa warzywna
    czarny pieprz
    1-2 ziela angielskie
    liść laurowy
    szczypiorek
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa z kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na maśle szklimy pokrojone szalotki. Następnie dodajemy pieczarki, chwilę podsmażamy. Dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę i ziarna kukurydzy. Zalewamy wodą lub rosołem (ilość płynu zależy od tego jak gęste zupy lubimy). Dodajemy liść laurowy, ziela angielskie i wsypujemy sól. Gdy ziemniaki są miękkie wlewamy śmietankę, doprowadzamy do zagotowania. Doprawiamy do smaku. Zupę podajemy posypaną szczypiorkiem i natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować