Zupa pieczarkowa z komosą ryżową

0 (0 ocen)

Szybka wegańska zupa z komosą ryżową.

Składniki:

  • 1 cebula
    2 marchewki
    2 łodygi selera naciowego
    3-4 ząbki czosnku
    400g pieczarek
    1L bulionu warzywnego
    1/2 szklanki komosy ryżowej
    sól, pieprz
    suszony tymianek 1-2 łyżeczki
    2 liście laurowe

Zupa pieczarkowa z komosą ryżową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku o grubym dnie zeszklić
    na 2 łyżkach oleju pokrojoną w kostkę
    cebulę. Dodać pokrojoną w kostkę
    lub plasterki marchewkę i selera.
    Smażyć razem ok. 3 minuty. Dodać
    posiekany czosnek, liście laurowe,
    tymianek i pokrojone w plasterki grzyby.
    Smażyć kolejne 3 minuty. Wlać bulion
    i dodać kaszę. Zagotować, zmniejszyć
    gaz i gotować ok.20 minut. Doprawić
    do smaku solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy