Zupa pieczarkowa z kaszą pęczak i makaronem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo często na obiad gotuję zupy. Najbardziej ostatnio smakują mi takie bez zabielania i na smażonych warzywach. Takie zupy są niezwykle aromatyczne. Tym razem na obiad przygotowałam zupę pieczarkową z makaronem i kaszą. Wyszło pysznie i sycąco.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 marchewki
    1 pietruszka
    25 dag pieczarek
    1 płaska łyżka masła lub margaryny
    10 dag kaszy pęczak jęczmiennej
    2 garście makaronu typu małe muszelki
    natka pietruszki według uznania
    koperek według uznania
    sól do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
    bulion warzywny według uznania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pieczarkowa z kaszą pęczak i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki i pietruszkę obieramy, płuczemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pieczarki obieramy, płuczemy i kroimy w plasterki.
  • 2. W garnku rozgrzewamy masło lub margarynę, wrzucamy starte warzywa i chwilę przesmażamy cały czas mieszając, uważamy żeby nie przypalić, wrzucamy pieczarki i ponownie przesmażamy. Zalewamy bulionem warzywnym i gotujemy 10 minut. Po tym czasie wrzucamy kaszę i makaron i gotujemy do miękkości.
  • 3. Na koniec dodajemy posiekaną natkę i koperek. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • 4. Podajemy. Smacznego życzę.

Porady

Z tej receptury wyszło mi 3 litry zupy. Porcja dla 4 osób.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Pieczarki Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować