Zupa pieczarkowa z grzankami

4.5 (163 ocen)

  • 5 min

Bardzo smaczna a chrupiące grzanki sprawiają że zupa smakuje wyjątkowo

  • 5 min

Składniki:

  • 1.5 litra wody , 6 średnich pieczarek,1 kostka rosołowa,liśc,laurowy,kilka ziaren pieprzu,sól,cebula,2 ząbki czosnku,5 dkg masła,zupa pieczarkowa w proszku np."amino",zielona pietruszka,łyżka gestej śmietanylub śmietankowy serek topiony
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pieczarkowa z grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki myjemy,obieramy trzemy na tarce i smażymyna masle.
    Do wrzącej wody wrzucamy kostke rosołową,liść laurowy,ziarna pieprzu,sól,cebule,2 ząbki czosnku i gotujemy wywar.
  • 2. Nastepnie wrzucamy podsmażone pieczarki i zupe pieczarkową w proszku.
    Gotujemy jeszcze 15 min.
  • 3. Na koniec dodajemy łyżkę gęstej śmietany lub śmietankowy serek topiony.
  • 4. Grzanki:
    Pieczywo pszenne kroimy w drobną kostkę i smazymy na rozgrzanym oleju.Podajemy bezpośrenio na zupę oraz posypujemy zielona pietruszką .
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować