Zupa pieczarkowa z filetem z kurczaka, cukinią i lubczykiem

5 (189 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Taka zupa pieczarkowa , z kurczakiem, cukinią i lubczykiem jest smacznym posiłkiem, który można wykonać bardzo szybko. Podczas jej wykonania, po kuchni unosi się wspaniały aromat, który wabi domowników na obiad.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dag. pieczarek
    1 filet z piersi kurczaka
    1 mała cukinia
    1 cebula
    1 marchewka
    1 pietruszka
    3 łyżki posiekanego świeżego lubczyku
    2 łyżki masła
    1,5 litra bulionu np. warzywnego
    1 łyżka przyprawy do mięs
    3 łyżki mąki
    1/2 szklanki śmietany ukwaszonej 15%
    2 listki laurowe
    5 ziaren ziela angielskiego
    5 ziaren pieprzu czarnego
    sól i pieprz do smaku
    posiekany lubczyk do posypania
Wystaw ocenę:

5 (189 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pieczarkowa z filetem z kurczaka, cukinią i lubczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Pieczarki, warzywa obieram, myję. Na maśle szklę pokrojoną w kostkę cebulę, dodaje pokrojonego w paseczki fileta,posypuję przyprawą do mięs, podsmażam, dodaje pokrojone w półplasterki pieczarki, podsmażam, dodaję startą na tarce o dużych oczkach marchewkę i pietruszkę, zalewam bulionem, dodaje listki laurowe, ziele angielskie, czarny pieprz, gotuję ok. 15 minut. Do całości dodaję pokrojoną w półplasterki cukinię, gotuję ok. 5 minut-do chrupkości cukinii. Zupę zaprawiam zmieszaną mąką ze śmietaną,dodaję lubczyk, doprowadzam do zagotowania, próbuję , doprawiam solą i pieprzem. Zupę podaję posypaną posiekanym lubczykiem.

Porady

Tak przygotowaną zupę podaję z grzankami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Lubczyk Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować