Zupa pieczarkowa w 30 min.

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybka i smaczna zupa czego chcieć więcej

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 kg pieczarek
    1 por
    2 marchewki
    2 łyżki masła
    2 łyżki kwaśnej śmietany 18%
    1 i 1/2 l wody
    sól, pieprz

Zupa pieczarkowa w 30 min. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wrzucamy pokrojone w plastry pieczarki i pora oraz startą na tarce o grubych oczkach marchewkę. Dodajemy masło i chwilę podsmażamy
  • 2. Do warzyw dolewamy wodę i gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku
  • 3. Na koniec dodajemy śmietanę (można pominąć) i zupa jest gotowa.

Komentarze

Podobne przepisy