ZUPA PIECZARKOWA

0 (0 ocen)

Pieczarki można robić na wiele sposobów, przedstawiam dziś zupę , za którą moi domownicy bardzo przepadają

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    2 korpusy
    5 ziemniaków
    2 cebule
    1 marchew duża
    1pietruszka
    Ćwiartka selera
    Biała część pora
    5 ziarenek ziela angielskiego
    3 liście laurowe
    1 szklanka śmietany 18%
    3 łyżki masła
    Vegeta
    Pieprz

Zupa pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE:
    Korpusy dokładnie myjemy i wkładamy do garnka obgotowujemy, z zielem i liściem laurowym . W tym czasie obieramy włoszczyznę i ziemniaki , myjemy. Marchew , seler i pietruszkę ścieramy na tarce jarzynowej ziemniaki kroimy w kostkę , por w pół krążki. Dokładamy włoszczyznę i ziemniaki do zupy , gotujemy wszystko razem . Cebulę obieramy i kroimy w dość drobną kostkę . Pieczarki obieramy i kroje w plasterki . na patelni rozpuszczam masło i wrzucam cebulę chwile przesmażam i dokładam pieczarki wszystko chwile dusze i dokładam do zupy . Doprawiam do smaku. I wlewam śmietanę do zupy. Mieszam i gotowe .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy