Zupa pieczarkowa

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ulubiona zupa moich domowników

  • 60 min

Składniki:

  • 20 dkg żeberek
    20dkg pieczarek
    1 cebula
    5 dkg włoszczyzny
    5 dkg mąki
    natka pietruszki, koperek
    sól.pieprz, czubryca, vegeta
    1/2 szklanki śmietany

Zupa pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka opłukać, odgotować. Włoszczyznę umyć, obrać , opłukać, pokroić , wrzucić do żeberek, gotować . Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić i wrzucić do garnka, dodać podduszoną na tłuszczu , pokrojoną cebulę, przyprawy , gotować około 15min . Gotowy wywar zabielić śmietaną wymieszaną z mąką, zagotować. Przyprawić do smaku solą pieprzem, dodać posiekaną zieleninę.

Porady

Zupę podawać z łazankami lub grzankami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy