Zupa pieczarkowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Nasza ulubiona!

  • 30 min

Składniki:

  • 30 dag pieczarek
    włoszczyzna
    cebula
    2 łyżki masła
    2 skrzydełka
    kostka rosołowa
    3 garści grubego makaronu
    natka pietruszki
    śmietana
    sól, pieprz, przyprawa uniwersalna do smaku

Zupa pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku zagotować ok 1,5 l wody. Wrzucić marchewkę pokrojoną w talarki, pietruszkę, selera, pora i skrzydełka oraz kostkę.
    W rondlu na maśle podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę i pieczarki pokrojone w półplasterki.
    Gdy marchewka będzie miękła wrzucić pieczarki a gdy zupa ponownie się zagotuje, wsypać makaron i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania doprawić do smaku i zabielić śmietaną. Zupę podawać posypaną natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy