Zupa pieczarkowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Tę zupę robię często gdy mam gości na obiedzie, ponieważ można ją przygotować wcześniej, co nie zmienia jej wolorów smakowych. Niesamowicie smacznie ciągnie się ciepły ser żółty, co zawsze zaskakuje gości.

  • 30 min

Składniki:

  • • 500 g pieczarek
    • 1 cebula
    • 1 ząbek czosnku
    • sól, pieprz do smaku
    • 4 łyżki oliwy
    • 1/2 szklanki słodkiej śmietanki
    • natka pietruszki
    Dodatki
    • makaron nitki - 1 opakowanie
    • 100 g sera żółtego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Cebulę pokroić w kostkę, pieczarki pokroić w plastry.
    • Rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej cebulę, którą należy posolić, aby puściła wodę i nie przypaliła się.
    • Dodać pieczarki, czosnek i podsmażyć.
    • Zalać 1,5 litrami wrzącej wody, doprawić solą i pieprzem i gotować ok. 15 minut.
    • Zupę zmiksować blenderem na gładki krem, dodać śmietanę i natkę pietruszki.
    • Zupę podawać z ugotowanym makaronem posypanym startym serem.

Porady

Zupę krem podgrzewam i wlewam gorącą na talerze, na których już czeka makaron z żółtym serem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować