Zupa na podsmażonych pieczarkach

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zupa pieczarkowa o bogatym smaku i aromacie, który uzyskamy dzięki podsmażeniu pieczarek na suchej patelni.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kg pieczarek
    1 marchewka
    3-4 ziemniaki
    2 l bulionu drobiowego
    sól morska i pieprz do smaku
    kilka kropli soku z cytryny
    tymianek
    świeża natka pietruszki do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupa pieczarkowa

Zupa na podsmażonych pieczarkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone pieczarki, kroję w plastry. Obsmażam na suchej patelni, aż odparuje sok, a pieczarki mocno się przyrumienią. Pieczarki lekko skrapiam sokiem cytrynowym.
    Obrane ziemniaki kroję w kostkę, a marchew w plasterki.
    Do garnka wlewam bulion, wkładam warzywa i pieczarki. Gotuję do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania doprawiam do smaku solą, pieprzem i tymiankiem.
    Zupę podaję posypaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować