Zupa pieczarkowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 6 osób

Pieczarkowa bardzo dobra zupa z makaronem ( można z ziemniakami) zabielona śmietaną. Aby była wyrazistsza, część podsmażonych pieczarek można zblendować.

  • 1 godz.
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • ✔2 l wywaru mięsnego
    ✔1/2 kg pieczarek
    ✔1-2 marchewki
    ✔2 ząbki czosnku
    ✔4 ziela angielskie
    ✔2-3 liście laurowe
    ✔2-3 garście makaronu muszelki
    ✔śmietana 18%
    ✔natka pietruszki
    ✔olej
    ✔sól
    ✔pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do wywaru wrzucić liście, ziele, obrany czosnek, marchewkę pokrojoną w plasterki i połowę pieczarek umytych i pokrojonych w plasterki. Drugą połowę w plasterkach podsmażyć na oleju i dodać do wywaru. Gotować do miękkości marchwi. Dodać makaron i gdy będzie ugotowany al dente dodać 2 łyżki śmietany . Zagotować. Doprawić. Posypać natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Wywar Marchewka Czosnek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować