Zupa pieczarkowa

  • wyświetlono: 398 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Uwielbiamy zupy. A koperek świetnie podkreśla jej smak.

  • 6 porcje
  • 60min

Składniki

- udo z kurczaka
- 2,5l wody
- 1 marchewka
- łyżka posiekanego pora
- kawałek selera (ok 30g)
- ok. 6-7 pieczarek
- pół niedużej cebuli
- 1-2 łyżki śmietany
- 2 łyżki mąki pszennej
- łyżka masła
- przyprawy: 2 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego,sól, pieprz, koperek, natka pietruszki

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa pieczarkowa

  • 1. Z mięsa ugotować i odszumować wywar. Dodać ziele, liść laurowy i pokrojoną w kostkę włoszczyznę. Cebulę posiekać i podsmażyć na maśle, dodać pokrojone w pół plastry pieczarki, smażyć. Pieczarki dodać do wywaru. Śmietanę zahartować i dodać do zupy. Zagęścić zawiesiną z mąki. Doprawić do smaku i gotować do miękkości warzyw.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkizupa pieczarkowaszybka zupazupa zabielana

Komentarze

Podobne przepisy

Zupa pieczarkowa

Dodane przez: anka1988

Zupa pieczarkowa

Pieczarkową uwielbiają nie tylko...

image-0sy6x4t

Dodane przez: Alex M

Zupa pieczarkowa

Pyszna pieczarkowa zupka, z dymką,...

zupa pieczarkowa

Dodane przez: karolinajedynak24

ZUPA PIECZARKOWA

Pieczarki można robić na wiele...

zupa pieczarkowo-kalafiorowa

Dodane przez: Bożena Z.

Zupa kalafiorowo-pieczarkowa.

Pyszna, nieco kremowa , delikatna...

image-1m3kf05

Dodane przez: ladygoga

Zupa pieczarkowa z ziemniakami

Zupę pieczarkową przygotowuję dość...

Kremowa zupa serowo-pieczarkowa

Dodane przez: bogusia82

Kremowa zupa serowo-pieczarkowa

Taka zupa pieczarkowa jest bardzo...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE