Zupa pasterska

4.98 (186 ocen)

  • 60 min

Kuchnia węgierska. Bardzo aromatyczna ,smaczna i pożywna zupa

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
    250 g makaronu (zacierki)
    1 cebula
    1/2 żółtej papryki
    1/2 pomidora
    100 g wędzonego boczku
    1 i 1/2 łyżki smalcu
    1 łyżka słodkiej papryki w proszku
    2 gałązki natki selera
    sól
    przyprawa uniwersalna
    2 pętka wędzonej kiełbasy
Wystaw ocenę:

4.98 (186 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pasterska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane ziemniaki pokroiłem w dużą kostkę. W garnku rozpuściłem smalec i podsmażyłem drobno pokrojony boczek i cebulę. Następnie wrzuciłem ziemniaki i przez 10 min. dusiłem pod przykryciem. Zdjąłem z ognia ,dodałem mieloną paprykę i zalałem gorącą wodą (2,5 l). Dodałem pokrojoną w kostkę paprykę ,pomidora obranego ze skórki ,kiełbasę i makaron uprzednio podsmażony na łyżeczce smalcu. Przyprawiłem solą i przyprawa uniwersalna. Gotowałem do miękkości. Podałem z posiekaną natką selera.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować