Zupa party

4.51 (159 ocen)

  • 50 min

Gwarantuję,że każdemu zasmakuje ta zupa! Tania i łatwa do przygotowania,idealna na imprezy.

  • 50 min

Składniki:

  • -ok. 40 dag mięsa mielonego
    - puszka groszku konserwowego
    - słoik papryki konserwowej
    -ok. 40 dag pieczarek
    -2 łyżki oleju
    - 2 lub 3 opakowania zupy ogonowej
    - 2 łyżki mąki pszennej
    -1 łyżka śmietany 18% lub 12%
    - sól, pieprz i maggi
Wystaw ocenę:

4.51 (159 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa party - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozgrzać 2 łyżki oleju. Z mięsa mielonego uformować małe pulpety i wrzucić do garnka, odrobinę posolić. Gdy mięso będzie już podsmażone, wrzucić pokrojoną w kostkę paprykę i pokrojone w plastry pieczarki oraz groszek. Zalać warzywa i mięso wodą, tak mniej więcej do połowy garnka. Wszystko dusić pod przykrywką przez około 25 minut.
  • 2. Do większego kubka wsypać zupy w proszku, wlać wodę i dokładnie wmieszać. Następnie wlać zupy ogonowe do garnka i gotować przez 5-10 minut.
    Zupę party można, ale nie trzeba, zagęścić - do kubka wsypać mąkę i wlać śmietanę oraz trochę wody, wszystko dokładnie wymieszać i wlać do gotującej się zupy.
    Doprawić solą i pieprzem, a także odrobiną maggi.

Porady

Ilość opakowań zup zależy od ilości składników. Można najpierw dać mniej zupy ogonowej, a jeśli danie będzie miało mało wyrazisty smak- można dodać kolejne opakowanie zupy w proszku. Ponadto, ja dla lepszego smaku dolewam trochę wody z papryki konserwowej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować