Zupa parówkowa z pieczarkami i majerankiem

0 (0 ocen)

  • 35 min

Polecam gorąco dla smakoszy parówek:) bardzo prosta i szybka w wykonaniu .

  • 35 min

Składniki:

  • 5 parówek
    20 dag pieczarek
    1 l bulionu warzywnego
    sól
    pieprz
    majeranek
    śmietana 30%
    1 łyżka masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa parówkowa z pieczarkami i majerankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyć, pokroić na półplasterki, podsmażyć na maśle.
  • 2. Bulion przelać do garnka, dodać podsmażone pieczarki. Gotować.
  • 3. Parówki obrać z folii, pokroić w krążki. Dodać do zupy pod koniec gotowania.
  • 4. Doprawić solą i pieprzem, dodać majeranek.
  • 5. Zabielić śmietanką wg uznania.

Porady

Zupę można podać również z makaronem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować