Zupa paprykowa z serem i parówkami

5 (146 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 25 min

Bardzo często gotuję dla mojej 6-osobowej rodziny. Sprawia mi to wielką przyjemność, tym bardziej gdy widzę, że wszyscy zjadają z apetytem to, co ugotuję.

  • 25 min

Składniki:

  • ● 4 czerwone papryki
    ● 25 dag żółtego sera
    ● 5 ziemniaków
    ● 30 dag cienkich parówek drobiowych
    ● 2 łyżeczki ostrej mielonej papryki
    ● 4 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
    ● 1/2 małego koncentratu pomidorowego
    ● 4 kostki bulionowe
Wystaw ocenę:

5 (146 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa paprykowa z serem i parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa paprykowa z serem i parówkami 1. Papryki myjemy, przekrawamy
    na pół, usuwamy gniazda
    nasienne. Miąższ kroimy w małą
    kostkę. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ziemniaki
    obieramy, myjemy i kroimy
    w słupki. Z parówek zdejmujemy
    osłonki i kroimy w talarki.
  • Zupa paprykowa z serem i parówkami 2. Zagotowujemy 3 litry wody,
    wkładamy kostki i paprykę.
    Gotujemy, aż zmięknie. Następnie
    wsypujemy ziemniaki i parówki,
    dodajemy koncentrat
    pomidorowy i do prawiamy paprykami.
    Gotujemy 10 minut.
    Podajemy posypaną serem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować