Bardzo często gotuję dla mojej 6-osobowej rodziny. Sprawia mi to wielką przyjemność, tym bardziej gdy widzę, że wszyscy zjadają z apetytem to, co ugotuję.
Zupa paprykowa z serem i parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Papryki myjemy, przekrawamy
na pół, usuwamy gniazda
nasienne. Miąższ kroimy w małą
kostkę. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ziemniaki
obieramy, myjemy i kroimy
w słupki. Z parówek zdejmujemy
osłonki i kroimy w talarki.
2.Zagotowujemy 3 litry wody,
wkładamy kostki i paprykę.
Gotujemy, aż zmięknie. Następnie
wsypujemy ziemniaki i parówki,
dodajemy koncentrat
pomidorowy i do prawiamy paprykami.
Gotujemy 10 minut.
Podajemy posypaną serem.
Komentarze