Zupa paprykowa z kurczakiem i serkiem topionym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Jeśli lubicie syte i rozgrzewające zupy to zupa paprykowa z kurczakiem i serkiem topionym będzie idealną propozycją. Jest naprawdę niesamowicie smaczna! Możecie ją również zblendować lub doprawić większą ilością ostrej papryki.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mięso drobiowe na wywar (u mnie udka)
    3 ziemniaki (średnie)
    1 papryka (można użyć po połowie różnych kolorów)
    1 marchewka
    1 pietruszka
    kawałek pora
    kawałek selera
    3 ziarna ziela angielskiego
    2 listki laurowe
    domowa przyprawa rosołowa (opcjonalnie)
    słodka/ostra papryka w proszku
    sól, pieprz
    Dodatkowo:
    około 60g serka topionego
    Opcjonalnie:
    świeży koperek/natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa paprykowa z kurczakiem i serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować wywar drobiowy z dodatkiem listków laurowych, ziela angielskiego oraz niewielkiej ilości domowej przyprawy rosołowej.
    Mięso wyjąć i do garnka wrzucić uprzednio pokrojone warzywa.
    W międzyczasie mięso z kurczaka oddzielić od kości.
    Gdy wszystkie warzywa będą już miękkie to w zupie należy rozpuścić serek topiony.
    Całość doprawić do smaku (papryką, solą, pieprzem), dodać mięso i opcjonalnie posypać posiekaną zieleniną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować