Zupa paprykowa z kabanosem

4.5 (154 ocen)

  • 40 min

Kabanos w zupie to niespotykane połączenie, jednak wbrew pozorom smakuje wybornie

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki:
    · 2 papryki (najlepiej czerwona i żółta)
    · 2 pomidory
    · Cebula
    · 3 kabanosy (około 200g)
    · 2 łyżki koncentratu pomidorowego
    · Bulion warzywny (około 1 litra)
    · Sól, pieprz, majeranek
    · Papryczka chili (może być również szczypta ostrej papryki)
    · 2 łyżki masła

    · Ryż
    · Natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa paprykowa z kabanosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojoną w kostkę cebulę należy zeszklić w garnku, na rozgrzanym maśle. Paprykę oczyszczamy z nasion a kabanosy kroimy w cienkie plasterki, dodając wszystko do cebuli. Całość dusimy pod przykryciem przyprawiając solą i pieprzem.
  • 2. Pomidory nacinamy przy szypułce i sparzamy we wrzątku, aby zdjąć skórkę. Kroimy je w kostkę i dodajemy do garnka.

    Wszystkie składniki zalewamy bulionem warzywnym. Dodajemy koncentrat pomidorowy i pozostałe przyprawy. Całość gotujemy około 15 minut.

    Zupę podajemy z ugotowanym ryżem i odrobiną pietruszki.

Porady

Z chili można bardzo łatwo przesadzić. W tym przypadku naprawdę wystarczy zaledwie odrobina

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło

Podobne przepisy

To może cię zainteresować