zupa paprykowa a`la Wiola

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 35 min

mój zdecydowany FAWORYT wśród zu

  • 35 min

Składniki:

  • przepis na 2 duże lub 3 mniejsze porcje.

    3 duże czerwone papryki
    1 duża cebula
    1 puszka pomidorów krojonych
    1/2 litra bulionu warzywnego
    sól/ pieprz/ papryka słodka/ papryka chilli
    3 łyżki oleju

    dodatkowo:
    kiełki rzodkiewki

Zupa paprykowa a`la wiola - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy olej, cebulę obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do oleju – szklimy. Paprykę myjemy i pozbawiamy ją gniazd nasiennych, kroimy w grubą kostkę wrzucamy do garnka – delikatnie podsmażamy. Dodajemy pomidory z puszki oraz bulion, sól, pieprz i gotujemy aż papryka będzie miękka. Całość blendujemy na gładki krem, doprawiamy słodką papryką i papryką chilli. Podajemy z kiełkami rzodkiewki.
    Pycha!

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2017

Komentarze

Podobne przepisy