Zupa owocowo - grzybowa

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Intrygujące danie z kuchni kociewskiej - moim zdaniem ten niepowtarzalny smak suszonych owoców i aromatycznych grzybów mógłby zostać na nowo odkryty i zagościć w domach w całej Polsce.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - suszone owoce (jabłka, gruszki, śliwki): 1 szklanka
    - suszone grzyby (prawdziwki, podgrzybki): 1 szklanka
    - Jajko: 1 sztuka
    - śmietana słodka 18%: 100 mililitrów
    - sól: 1 szczypta
    - orzechy włoskie: 4 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa owocowa

Zupa owocowo - grzybowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce i grzyby moczyć w wodzie przez 2 godziny w dwóch osobnych naczyniach.
  • 2. Owoce gotować w tej samej wodzie do miękkości i potem zmiksować. Równocześnie gotować grzyby w świeżej wodzie. Dodać zmiksowane owoce i gotować aż grzyby będą miękkie.
  • 3. Jajko roztrzepać ze śmietaną i dodawać powoli do zupy. Doprawić do smaku solą. Opcjonalnie przyozdobić posiekanymi orzechami włoskimi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Suszone owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować