Zupa owocowa na zimno

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zupa idealna na gorące dni, jest pyszna, owocowa podawana na zimno doskonale odświeża. Jest banalna w przygotowaniu, więc idealna dla każdego.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg borówek

    0,5 kg malin

    0,5l wody

    2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

    2 łyżeczki soku z cytryny

    cukier do smaku (ja daję 2 łyżki)

    dowolny makaron
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Chłodnik Zupa owocowa

Zupa owocowa na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Maliny i borówki opłukać wrzucić do garnka zalać wodą. Gdy się zagotują gotować 2-3 minuty.

    2. Dodać cukier i sok z cytryny.

    3. Mąkę ziemniaczaną rozpuścić w zimnej wodzie (około 5 szklanki). Wlać do owoców, energicznie mieszając aby nie zrobiły się grudki. Gotować jeszcze 5 minut. Wystudzić.

    4. Makaron ugotować według przepisu podanego na opakowaniu.

    5. Do miseczek włożyć makaron i zalać wystudzoną zupą i gotowe.

Porady

Można przyrządzić ją z dowolnych owoców (mogą być również mrożone).

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować