Zupa ogórkowo - jarmużowa

0 (0 ocen)

Pyszna , zdrowa zupa .Mojej rodzinie bardzo zamakowała .

Składniki:

  • 2 l bulionu wołowego

    2 duże zielone ogórki

    2 marchewki

    200 g jarmużu

    2 łyżki masła

    sól , pieprz

    świeżo mielone zioła greckie

Zupa ogórkowo - jarmużowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jarmuż umyć i posiekać ( pozbawiając go łodyżek ) .

    Na patelni roztopić masło , przesmażyć na nim jarmuż .

    Do gotującego się bulionu dodać jarmuż i obrane , umyte i pokrojone w kostkę marchewki .

    Gotować 10 minut .

    Dodać obrane , pokrojone w kostkę ogórki i gotować kolejne 15 minut .

    Zupę doprawić solą , pieprzem i ziołami greckimi .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy