To połączenie w zupie ogórków kiszonych i świeżych oraz dodatku szpinaku podana z ryżem długoziarnistym i dzikim. Naprawdę ciekawa propozycja i odmiana zupy ogórkowej
45 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
4 średnie ogórki kiszone
2 średnie ogórki świeże gruntowe
połowa zalewy z ogórków kiszonych
pół litra wywaru / bulionu warzywnego lub drobiowego
sól, pieprz
2 łyżki śmietany
3-4 kulki mrożonego rozdrobnionego szpinaku
Zupa ogórkowe duo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Zalewamy bulionem i zalewą z ogórków kiszonych oraz dodajemy szpinak. Przykrywamy i gotujemy na średnim ogniu. Gdy zacznie się gotować to doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem czarnym, dodajemy zahartowaną wywarem śmietanę i wlewamy ją do garnka. Chwilkę 5 min. gotujemy. Następnie dokładnie mieszamy i nalewamy do miski z nałożonym ugotowanym ryżem.
Komentarze