Zupa OGÓRKOWE DUO

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To połączenie w zupie ogórków kiszonych i świeżych oraz dodatku szpinaku podana z ryżem długoziarnistym i dzikim. Naprawdę ciekawa propozycja i odmiana zupy ogórkowej

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 średnie ogórki kiszone
    2 średnie ogórki świeże gruntowe
    połowa zalewy z ogórków kiszonych
    pół litra wywaru / bulionu warzywnego lub drobiowego
    sól, pieprz
    2 łyżki śmietany
    3-4 kulki mrożonego rozdrobnionego szpinaku

    ugotowany ryż długoziarnisty z dzikim

Zupa ogórkowe duo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Zalewamy bulionem i zalewą z ogórków kiszonych oraz dodajemy szpinak. Przykrywamy i gotujemy na średnim ogniu. Gdy zacznie się gotować to doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem czarnym, dodajemy zahartowaną wywarem śmietanę i wlewamy ją do garnka. Chwilkę 5 min. gotujemy. Następnie dokładnie mieszamy i nalewamy do miski z nałożonym ugotowanym ryżem.

Komentarze

Podobne przepisy