Zupa ogórkowa ze śmietaną

4.94 (155 ocen)

Pomysł na szybką i smaczną ogórkową.

Składniki:

  • - 1 udko z kurczaka
    - około 2,5 l wody
    - 5 średnich marchewek
    - 5 dużych ziemniaków
    - 8 ogórków kwaszonych
    - 1 liść laurowy, 2 ziela angielskie, 3 ziarenka pieprzu
    - sól, pieprz
    - 200 ml śmietany 18 % do zupy
    - koperek
Wystaw ocenę:

4.94 (155 ocen)

Zupa ogórkowa ze śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udko myjemy i przekładamy do garnka. Wlewamy wodę, wkładamy udko, liść laurowy, ziele angielskie i ziarenka pieprzu. Gotujemy około 20 - 25 minut. Marchew kroimy w plasterki i wrzucamy do wywaru. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do zupy gdy marchewka będzie miękka. Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach i przekładamy gdy ziemniaki będą miękkie. Gotujemy 5 minut. Do śmietany wlewamy troszkę zupy, aby się nie zaważyła i przelewamy do całości, mieszamy, doprawiamy sola i pieprzem. Na talerzu posypać koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować