zupa OGÓRKOWA z ziemniakami i marchewką z dodatkiem SERKA TOPIONEGO

4.5 (165 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Kolejna propozycja na pyszną, prostą i szybką zupkę na obiad ;) z małym urozmaiceniem ;)
Dziś polecam zupę OGÓRKOWĄ z ziemniakami i marchewką z dodatkiem SERKA TOPIONEGO, który fajnie komponuje się i współgra z kwaśnym smakiem kiszonych ogórków. Zupka wychodzi naprawdę wspaniała

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 l wody / bulionu
    6 średnich ziemniaków
    1 duża marchewka
    8 średnich ogórków kiszonych
    trochę zalewy z ogórków ok. 1/3 szklanki
    sól, pieprz
    1 opakowanie 100 g serka topionego
    trochę posiekanego koperku
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zupa ogórkowa z ziemniakami i marchewką z dodatkiem serka topionego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka. Kolejno dodajemy jedną marchewkę obraną, umytą i pokrojoną w kostkę. Całość zalewamy wodą, trochę solimy, przykrywamy pokrywką i gotujemy do miękkości. Gdy wszystkie warzywa są już miękkie dodajemy pokrojony serek topiony i mieszamy do momentu aż nam się rozpuści. Następnie dodajemy starte na dużych oczkach tarki ogórki kiszone oraz trochę zalewy z ogórków jakieś 1/3 szklanki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy posiekanego koperku i dokładnie mieszamy. Gotową zupę nakładamy i zajadamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Sery Ziemniaki Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować