Zupa ogórkowa z kaszą jaglaną

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Pyszna ! dzieciaki ją pokochają

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Składniki :
    400g ogórków kiszonych, ( oraz około szklanki wody z kiszonych ogórków )
    2 marchewki,
    1 pietruszka,
    bulion,
    2 łyżki masła,
    1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej,
    sól,
    pieprz.
    2 łyżki śmietany.

Zupa ogórkowa z kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie :

    Ogórki, marchew i pietruszkę obierz i pokrój w plasterki. W garnku rozgrzej masło i podsmaż warzywa. Wlej bulion i gotuj 15 minut na wolnym ogniu. Dodaj wodę z ogórków kiszonych oraz śmietanę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

    Zupę podawaj z kaszą jaglaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy