Zupa ogórkowa z dynią i makaronem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na zupę ogórkową. Przygotowana z dodatkiem dyni i makaronu. Okraszona smażoną cebulką z wędliną smakuje pysznie. Polecam na obiad.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 szklanek wody
    2 marchewki
    1 pietruszka
    30 dag dyni
    1 słoik domowego przecieru ogórkowego ( 0,5 )
    3 garście makaronu świderki
    1 cebula
    100 gram wędliny
    1 łyżka z dużym czubkiem smalcu z jabłkiem i skwarkami
    1 łyżka domowej przyprawy do zupy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Wędliny

Zupa ogórkowa z dynią i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa ogórkowa z dynią i makaronem 1. Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Marchewki i pietruszkę obieramy i myjemy, kroimy w kosteczkę. Wkładamy do garnka z gotującą się wodą.

    Dynię obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, dokładamy do garnka.W międzyczasie obieramy cebulę z łusek i kroimy w kosteczkę. Wędlinę kroimy w półplasterki i razem z cebulką przesmażamy na rozgrzanym smalcu, aż cebula będzie szklista. Odstawiamy.
    Do gotującej się zupy dokładamy makaron i gotujemy około 10 minut.
    Wkładamy przecier ogórkowy i gotujemy przez kolejne 5 minut. Po tym czasie dokładamy przesmażoną cebulkę z wędliną, wsypujemy przyprawę i zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować